8 Mayıs 2014 Perşembe

Candy :)

 Sanırım bağımsızlık ve özgürlük kelimelerini birbirine karıştırdığımızdan, özgürlük naraları atarken kendi bağımlılıklarımızı yaratıyor, mevcut olanlara da cila çekiyoruz. . Düşünme, konuşma, düşündüğümüzü aktarma özgürlüğümüz, birine veya bir şeye bağımlı olduğumuzda ne kadar özgürdür ?  İşte bu  noktada birbirimize tahammül edemiyor. düşünce özgürlüğü derken, bağımlı olduğumuz akım, sistem veya kişilere dokunamayıp karşı tarafın saldırısına "ben özgürüm saygı duy" derken inandırıcılık uzaklaşıp gidiyor :)

Özgür müyüz, bağımlı mı  ?

Teknolojiyi kullanarak özgürlük peşinde koştuk ve bu sefer ona bağımlı olduk :) Etrafınız bir bakın, hepimizin ellerinde akıllı telefonlar, facebook, twitter da ne oldu ? Kim neyi paylaştı, beğendi veya beğenmedi :)  tam bir bağımlılık !  Adamlar sosyal medyayı icat etti, ardından bunu bilgisayar yerine telefona taşıdı ve inanılmaz bir sektör oluştu. Milyonları bağımlı hale getirerek kazandıkları paralarla kendi bağımlılıklarına yatırım yaptı.

Hele bilgisayar oyunları, milyonlarca genç oyun oynamak adına internet kafelerden çıkmıyor, kendini geliştirecek hiç bir şey yapmıyor, tamam onlar çocuk, genç anladım..........anlayamadıklarım ise koskoca insanların candy crush denilen anlamsız oyuna takılmaları, sahi nedir bu ?

Siz elinizdeki alete bağımlılığınızla gün be gün salaklaşırken, bunları yaratanlar kimbilir nasıl eğleniyorlardır :)  Teknolojiye kesinlikle karşı değilim, esir alması asıl sorun.

Teknoloji dışında sahip olduğumuz her şey özgürlüğümüzden çalıyor ! Araban olmasa tüm taksiler senin, evin yoksa git gelirine göre kirala, ne vergisiyle uğraş, ne tadilatıyla. Sahip olma duygusu bizi bizden alıp başka bir şeye çeviriyor :)  Ve geriye dönüp onlar için verdiğimiz mücadeleyi anlamsız gördüğümüz anlarda eskiye, saflığa özlem başlıyor..............




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder