17 Mayıs 2015 Pazar

Pislikler

Genellemelerinizden, dininizden size dayatılan herşeyi beyinsizce kabul etmenizden nefret ediyorum ! Evet ediyorum, çoğunuz birer pisliksiniz !

Genç bir adam hasta, hem de çok..........günleri sayılı, ancak bir mucize kurtarır deniliyor.

Ve o adamı tanıyanlar zevzek yorumlarınızla  beni deli ettiniz.

Çocuklarının her olumsuz davranışında ve felaketlerinde onları suçlayan kadın, bu sefer işi kadere bağladı !  Allah böyle taktir etmiş diyor...........dinlerken içimdeki ses bağırıyor "hayvan, söz konusu kendi çocukların olduğunda  neden kadere inanmıyor ve onları beceriksizlikle suçluyorsun ?  Kader seninkilere işlemiyor mu ?

Bir diğeri............"ama çok içiyordu" diyor !  Kendi alkolik kardeşini görmeden, seninkine neden bir şey olmadı.........tek içen bu genç adam mıydı ?

Bir başkası.............."babası çok kibirliydi, ne çok gencin idamını imzaladı".........bir tek o mu imzaladı, babasının yaptıklarının belki de yapmak zorunda olduklarının cezası evlada mı kesilmeliydi ?

Felakte bahane üreten birisi............."hatırlar mısın şöyle bir olay olmuştu ve bir akrabası beddua etmişti"  diyebiliyor utanmadan....... şimdi o beddua mı tuttu !

Hiç mi düşünmüyorsunuz genç yaşta ölen binlerce gencin, bebeğin durumunu, bunların hepsi kimin vebalini ödüyor peki ? Eğer başkalarının ahı, hataları yüzünden ölüyorlar, hastalıklarla cezalandırılıyorlar ise neden hala bu kadar kötüsünüz ?  Neden hala saçma sapan sebepler yüzünden dalaşıp, insanları, sevdiklerinizi veya sevmediklerinizi üzüyorsunuz ?  Hem kadere inanıp, hem de suçluyu başka yerlerde arıyorsunuz kimsiniz siz ??  Kim ................

Ölen ölüyor bu sefer cenaze töreni hakkında konuşuyorsunuz ! Ne kadar kalabalıktı, kimler geldi, kimler gelmedi......  Öldü lan, bir insan öldü ve bunlar onu artık ilgilendirmiyor bile.....hangi kutsal ayda, günde öldüğü artık önemli değil, gelen gelmeyen artık önemli değil............anlayın artık !

Ölümü bile gösteriş malzemesi yapıyor, sonra da dinden imandan bahsediyorsunuz ! Cesedi bulunmayan, mezarı bilinmeyen, günah işleyecek kadar bile ömrü olmayan çocuklara ne oluyor, bunu sordunuz mu kendinize ?

O sınav dediğiniz hayatı daha da boktanlaştırmayın, kapayın çenenizi, yaşadığımız acılar illaki bir şeylerin karşılığı olmak zorunda değil ! Sevmeyi öğrenin biraz, kendine insan diyen ve akıllı sanan hayvan topluluğu ! Biraz da sevin lan, sevin !!!




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder