28 Mayıs 2015 Perşembe

Hayat Insanları




Dilde cinsel ayrımcılığı ortadan kaldırmak adına, bilim adamı demekten vazgeçtik ve bilim insanı diyoruz. İş kadını derken sakınca görmüyor, kadına "kadın" yerine bayan demeyi tercih ediyoruz.

Bu düzenleme toplumun okur yazar kesimine uygulanırken diğer konularda pek yapılmıyor. Hala "hayat kadını" tanımını kullanıyoruz. Tanım bu işi sadece kadınlara bırakıyor.
Hayat kadını denildiğinde para karşılığı seks yapanları kastettiğimizi anlamayan, bilmeyen yok :) Tabi bir de bu işi zorla veya çaresizlikten yaptığına inandığımız "seks köleleri" var.
Orospu kelimesi küfür ve aşağılama şeklinde algılandığından yazılı kullanımda imtina ederken, öfkemizi ifade şeklimizde ağızlardan düşmüyor.
Orospuluk bu anlamda sadece kadını tanımlamıyor, bazıları içinse "erkek orospu" denildiği oluyor. Çünkü erkeklerin "erkek" olma dışında bir de "adam olma" zorunlulukları var. Biz kadınların böyle bir sıkıntısı yok. Kadınsan kadınsın ve senden beklenenleri yapmak için bir üst adıma geçip "ultra kadın" olmak zorunda değilsin. Olsan olsan "taşaklı kadın" olursun :)
Konu cinsellik olunca kadın kısmı bunu baskılamak zorunda, çünkü herkesle paylaşabileceğin bir eylem değil. Ayıplar, günahlar ve toplum var karşında. Kıvrak kadın zekası baskılanan cinselliğini bir değiş tokuş aracı olarak seçiyor böylelikle. Ve eylemin ismi "vermek" oluyor. Veriyorsan karşılığını da alacaksın.
Para alırsan hayat kadını, sevgisiz/saygısız bir evlilikle korunma ve beslenmeyi seçersen eş, genellikle başka bir diyarda çocukların için para kazanmak zorundaysan seks kölesi, çalışırken taciz edilirsen mobbing kurbanı ve bir dolu cinsel içerikli olay mağdurunu tanımlayan kelimelerle betimleniyorsun.Çünkü alıcı değil vericisin !
Hayat kadınları derken para için seks akla geliyor ise hayat zaten seks üzerine kurulu anlamı çıkmaz mı ? Hayatın kadınları bunu yaparken erkekleri ne yapıyor ? Hepimiz bu hayatın insanı değil miyiz yoksa ? Ben işin içinden çıkamadım :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder