15 Nisan 2014 Salı

Röp

Afrika'dan gelen zenci kadınların mağduriyetini anlatan bir röportaj okudum.  Göç yollarına düşen herkes gibi daha iyi bir yaşam için geliyorlar, dil bilmiyorlar, muhtemelen eğitimsizler ve buraya gelince dünyanın değişmeyen kuralı işlemeye başlıyor.... tacize ediliyorlar, tecavüze uğruyorlar, emeklerinin karşılığı ise asgari ücretle sigortasız çalışmak. Sadece Afrika değil, her yerden geliyorlar.

Twitter da paylaşılması okumama vesile oldu. Paylaşan bundan utanç duymamız gerektiğini vurguluyordu. Türkiye'de olduğu için utanç duymak sadece bize düşmemeli, ölmüşlerini, geçmişlerini, sevdiklerini geride bırakıp buralara kadar savrulmalarına neden olanların hiç mi suçu yok ?

Türkiye yerine başka ülkeye gitseler ne ile karşılacaklardı ? Hepsi birer CEO olmayacaktı, ne bekliyorlardı ? Evet cinsel taciz asla hoş görülemez, fakat bu sadece bize özgü değil. Az gelişmiş, eğitimi kıt tüm ülkelerde mevcut. Irak'da ABD işgali sonrası erkeğini kaybeden ve ülkelerinden kaçmak zorunda kalan kadınlar, sığındıkları komşu ülkelerde fuhuş yapmak zorunda kaldılar......komşu ve müslüman ülkelerde ! Suriye'den Türkiye ye gelenlerin, kızlarını sattıklarını okumuyor muyuz ?

Kendi kadınlarını namus adına öldüren, kadına aç, kadını sadece delik olarak gören ülkenin erkeklerinin ne yapmasını bekliyorduk ?

Sen kendi kadınını eğitmez, kapatır, yok sayarsan, gelen kadın zenci olmuş, nataşa olmuş hiç fark etmez.  Yıllar önce Almanya'ya işçi olarak giden kadınlarımız böylesi tacizlere maruz kaldılar mı ? Bu konuda mutlaka yapılmış çalışmalar vardır, ben bilmiyorum. Peki oraya işçi olarak giden erkeklerimiz ne yaptı ?  Hemen bir Helga bulmaya çalıştı, orada kalabilmek için hileli evlilikler yaptı. Bir çok yuva yıkıldı, ekmek parası için yarini yad ellere yolculayan kadınlarımız bağrına taş bastı ve Helga'dan kalanla yetinmeye çalıştı......

Mutlu olduğun yer karın doyurmayınca, karnını doyuran da mutluluk aranmıyor .


Dilerseniz buradan okuyunuz röportajı

http://www.sosyalistfeministkolektif.org/bedenimiz/erkek-siddeti/849-telefonla-konusur-gibi-yap-p-seks-seks-diye-soruyorlar.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder