21 Nisan 2014 Pazartesi

Burcum

Bugün çıkan bir yazıdan alıntı : 

En çok aşağıdaki kısmı ilgimi çekti.......... Kimin neye inandığı veya inanmak istediği çok umurumda değil, her şeyini astrolojiye bağlayan insanları gördükçe gülüp geçiyorum.......evlilik programlarında kendilerinden bahsederken "Kova" yım diyor, len nedir kova olmak, herkes bilmek zorunda mı kovanın özelliklerini......ve cidden komik oluyorlar, boğayım.........off beee, boğa :)   Hele Aslanım derken duruşları bile değişiyor :)  Neyse en azından isimleri havalı, ya "eşek, öküz, bok böceği olsalardı, nasıl söylenecekti.........Evlenme programına gitmişsin, " tipik bir eşşeğim" diyorsun, alan çıkarsa namerdim :)  


Burç uyumları da ayrı konu !  Geçinmeye gönül olduktan sonra yemişim burç uyumunu :)  


.........................................

Aynı tarihte doğan insanlar üzerinde araştırma yapmak kimsenin mi aklına gelmemiş? 

Madem burçlarımızı takım yıldızlar belirliyor ve madem geleceğimizin şekillenmesinde gezegenlerin hareketleri bu kadar söz sahibi... Kimsenin aklına gelmemiş mi, aynı zamanda doğan insanların durumları hakkında zamana yayılmış bir gözlem, bilimsel bir araştırma yapmak? 


Aslında gelmiş. 1958’de Londra’da, dakikalarla ölçülebilecek farkla doğan 2000 bebek üzerinde yıllara yayılan bir araştırma yapılmış ve 100 tane özellik incelenmiş: İlerleyen yıllarda hangi tür işlere sahip olduklarıdan medeni hallerine, sosyalleşme durumlarından spor, sanat ve matematikteki başarılarına kadar her konu... Hepsi de astrologların doğum haritalarından çıkarabileceklerini iddia ettikleri konular. 


Sonuç ise tam bir hüsran! 2003 yılında, bizim bebekler 45 yaşına geldiklerinde, araştırmacılar artık çalışmayı yayınlayalım demişler. Eski bir astrolog olan Geoffrey Dean ve psikolog Ivan Kelly tarafından gerçekleştirilen analiz sonucunda aynı tarihte dakikalık farklarla doğan insanların arasında, burçlarının öngördüğü şekilde en ufak bir benzerlik bulunmadığı ortaya çıkmış. 


Şimdi bu dakikalık farkların dünyalar kadar fark yaratacağını iddia eden astrologlar çıkacaktır da... Hangi astrolog müşterisinden dakikayı geçtim doğru bir doğum saati bilgisi alabiliyor diye sorarlar adama. Madem dakikalar bu kadar fark ettirecek o zaman yaklaşık bir doğum saati belirtip yaptırdığınız tüm o haritaları çöpe atmak gerekmez mi? 


Yazının tamamı

http://www.radikal.com.tr/hayat/astrolojiye_inanmamak_icin_birbir_bilimsel_sebep-1187677


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder