29 Aralık 2013 Pazar

Öbür Taraf

Gündemi bilmeyen kalmadı, dağdaki çoban bile soğukta aç kalan kurtlardan korkmasa twit atacak veya facebookda yolsuzluk, hırsızlık yazılarında beğeni tıklayacak, bunu yapabildiği an kuzu postundaki kurtların devri bitmiş olabilir veya ümitlerimiz artabilir.

 Olayları düşündüğümde dilimizin esnekliğinden dolayı, "yol" kökünden türettiğimiz kelimeler ya yeterince açıklayıcı gelmiyor, ya da kifayetsiz kalıyor.  Yolsuz kaldım, yollu kadın, yolsuzluk........gibi,  Oysa yollu dediğimiz kadınlar bile, yolsuz kalınca, yolsuzluk yapmıyor ! İşini yapıyor o kadar.

 Gündemde  daha düne kadar kızlı-erkekli eylemler, namus cinayetleri, kadınların kullanılması, satılması, kapatılması, türban  var iken,  bunları yapan/ ortaya atan zihniyetin ardındaki iktidarsızlığı bırakın dile getiren, buna yanaşan bile yok denecek kadar az. 

Şimdi ise gizlenmeye çalışılan hırsızlık var. 

Yolsuzluk demek hafif kalıyor, bildiğin hırsızlık işte.

Bizler ise oyalanıyoruz. Hak, hukuk, devlet, demokrasi, insan hakları, özgürlük diyerek feryat ediyoruz. Mürekkep yalamış tayfa bunları öne sürerek çözüm aramaya çalışıyor. Öte taraf din, iman, bilumum dua, beddua, cami, cemaat söylemleriyle oyalanıyor.  

Dış mihraklar ise işi gücü bıraktı bizi parmaklamaya devam ediyor.


Maalesef  geriye kalan mutlu çoğunluk ise ;
  Firar etmekten vazgeçen Acun, halkı uyutma işine soyunduğundan beri, yeteneklerini gösterek survive etmeye çalışıyor, gerçek hayatta yaşayamadığı aşkları dizi karakterlerinde arayıp, sabah temizlik yaptığı eve giderken bindiği otobüsü 4X4 sanıyor.  Uyutulduğunun farkına varıp mutsuz olmak yerine, cehaletin mutluluğunu yaşamayı tercih ediyor.

  Okumuş tayfa kendini oyaladığı "demokrasi, özgürlük, eşitlik" söylemlerini bunlara anlatmaya  kalkışınca, diğer tarafın oyalandığı "din, iman" devreye giriyor. Genellikle verilen yanıt şu oluyor " bu dünya bir sınav, öbür tarafı da var"...........neyin öbür tarafı kardeşim ? Ya öbür tarafta da onlar villarında yaşarken sen hala hizmetçi olacaksan ? Hala onlara özeneceksen......... o zaman ne olacak ? Görmüyor musun "sınava girmek hep senin payına düşüyor, senin çocuğun dershanedeyken, ötekiler kendini üzmeden en düşük puanla bile özel üniversiteye giriyor. Bu dünyada sınavsız üniversite istiyorsun da, öte yana gelince mi sınav geliyor aklına ? 

Velhasılı kelam, artık hiç bir şeye inancım kalmadı..........En iyi öbür tarafa gidip, nurileri karşıma dizip, şarabın en hasını içip eğlenesim var, giderken yanıma akıllı telefon veya ipad almalıyım, cennet cehennem sorgusu bilmediğim bir dilde olursa en azından google translate kullanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder