23 Aralık 2014 Salı

CHP seçmeni

İki veya daha fazla CHP seçmeni bir araya geldiğinde yaptıkları ilk iş kim olursa olsun parti başkanını eleştirmek. Ne hikmetse her seçmen kendinden o kadar emin ki, bıraksalar partiye başkan olacak, tıpkı her Türk erkeğinin futbolu hakemler ve antrenörlerden çok daha iyi bildiği gibi.

Parti başkanı eleştirisi ile birlikte Atatürk'ün erdemlerinden, ne kadar büyük bir lider olduğundan bahsedilir, asla eleştirilmez ve Atatürk sevgileri yarıştırılır. Adeta bir tür tapınma !  Anlamak değildir bu, kim daha çok seviyor yarışıdır. Bunca yıldır Atanın ilkelerini ve zamanının çok ötesindeki vizyonunu anlamış olsaydık, bugün bu durumda olmazdık.  İlkeleri ezbere bilerek, her bayram mozolesine, büstüne çelenk koyarak ve aynı şiirleri okuyarak onu anladığımızı sandık.

Demek ki, fikri hür, irfanı hür bireyler, çelenkle, otla, çöple yetişmiyormuş !  Onca yıl geçti hala 10. yıl marşıyla yürümekle hele hiç olmuyormuş.

Benim anladığım kadarıyla bu seçmen, özgürlük deyince sadece rakısını içmek, şortunu, minisini rahatça giyinmek istiyor, başkaca da bir derdi yok........

Seçim olur, tatilini kesmez !

Ola ki, tatili kesti, söylemini beğendi diye gider başka bir parti başkanına Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verir, sonra da şapşik olur ! Tamam söylemi iyiydi, neden sadece CHP seçmeni etkilendi, neden AKP ye oy veren kürt seçmen hiç etkilenmedi ?

İlk başlarda, daha tanımadan Ekmeleddin ismiyle dalga geçtiniz. Kardeşim, % 99 ' u müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz, Castro'yu mu aday gösterselerdi ? Tamam inanmayın ama yaşadığınız topluma bir zahmet bakıverin.  Dinin sömürüye açık olduğu bir toplumda, sömürmeden dini inançlarını yaşayan birileri neden sizi rahatsız ediyor ?  Rahatsız değilseniz, söz konusu türban olunca "benim büyükannem de başını örterdi ama türbanla değil  " demeyin .

İktidara gelmek için oy kullanmak dışında ne yaptınız ? Yürüyüşlere gittiniz, saatlerce bekleşip en büyük Atatürk imzasını yaptınız.......... bunun kime faydası var, onca saat dikildiniz, imzanın resmi çekildi, sonuç ne ?

Kaç taneniz o kadar saatini mahalle mahalle gezip, insanlarla konuşarak geçirdi ?  Cahil olmakla suçladığımız kaç kişiye bir şeyler öğretmeye çalıştınız, yaşamlarına, yüreklerine dokundunuz ?

Atatürk olsaydı, bırakın arkadaşım ben imzamı atarım, gidin  insanlara bir şeyler öğretin derdi.  Gidin ve onları anlamaya çalışın, yanlış öğrendiklerini doğrulayın, sırtlarını sıvazlayın, bunu sıkılmadan, bıkmadan yapın ki, dönüşü tüm ülke yararına olsun. Yoksa elde bayrak, dilde 10. yıl marşı ile bir şey olacağımız yok !!!

Ve bu şekilde davranarak tutuculuk konusunda bence AKP seçmeninden hiç farkınız yok, onlar en azından çalışıyor !!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder