5 Eylül 2014 Cuma

Sistem

(System) Kökeni, Yunanca’daki "sustema" kelimesidir, birleşik bir bütün demektir. Dilimize Fransızca’daki "systeme" kelimesinden geçmiştir. Bir bütünü oluşturan düzenli parçalar, birbiriyle uyumlu düşünceler, kurallar, ilkeler, yöntemler, sosyal, ekonomik veya siyasal örgütlenme şekli, düzen, usul ve yol gibi anlamlara gelir.

Sistem kısaca bu, her yerde olması gerekiyor, beğeniyor veya beğenmiyoruz. eleştiriyoruz fakat parçası olmaktan da kurtulamıyoruz.


Sistem yerine düzen kelimesini kullanırsak, argo tabirle düzene uymaz isek düzülüyoruz.

Seçimler yapıyor, kazanıp, kaybediyoruz.

Durmaksızın tartışıyoruz.

Öyle bir sistem ki, millete hizmet için vekil, belediyenin başına geçip daha yakınındakine hizmet için başkan olmak istesen kendini ait hissettiğin siyasi görüşü temsil eden partiye para vermek zorundasın, harcama yapmalısın ! Diyelim ki, 10.000.000  tl harcadın bu iş için, neden ?  Sadece hizmet etmek mi amacın ? Hiç inandırıcı değil..........hangi partiden olursan ol, harcadığın paranın en az 10-100 mislini kazanmak gibi bir derdin var. Yoksa neden o kadar para veresin ki ?  Belki o miktar seni ömrünün sonuna kadar çalışmadan yaşatacak :) 

Tek amaç hizmet etmek olsa, birileri gelip seni bulur, "adamım sen çalışkansın, dürüstsün, hadi gel enerjini bize harca" der..............diyor mu hayır !  Aday adayı olmak için bile partilere bağış yapmalısın !

Durum bu ise biz neyin sağını, solunu tartışıyoruz. Millete hizmet etme amacına ulaşmak için milyonlarca lira harcaman gerekiyor, seçildiğinde yöntemi nasıl olursa olsun, harcadığını tekrar kazanmak isteyeceksin ve işte o zaman gerçekten dürüstlükten ne anladığın ortaya çıkacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder