8 Mart 2016 Salı

8 Mart

Bir kadınlar günü daha, mesajlar, konuşmalar, indirimler, tartışmalar derken geçip gidecek. Gün bitimine  az kaldı.
Kadına dair böylesi günlerde anımsayıp, kendi kendime acı acı güldüğüm bir hikayem var. 


Bu günü entelektüel kesim fazlasıyla benimsiyor, nihayetinde dini ve tutucu çevrelerin baskıladığı bir figür gündeme çıkıyor. Din ekseninde düşünenler de güne uygun hadis bulmakta gecikmiyorlar. Çatışma kadın üzerinden dönmeye başlıyor, Ben ise hepsinin geri planını bu hikayeden aldığım ders ile merak ediyorum.


Hikayenin baş kahramanı erkek, çok bilgili, gece gündüz okur, okumakla kalmaz hemen her konuda yazar, bilim, aşk, tarih, ilişkiler, yemek, akla gelen her konuda engin bilgisini şiirlerle bezeleyerek internette aktarır ve bir hayran kitlesi yaratır. Böyle bir erkeği bilgisayar ekranında ve sosyal medyada hangi kadın görse beğenir ve ister, ben de o şekilde görsem," baba bana bundan al" diye tuttururdum. 

 Kadın ve insan haklarına da çokkk saygılıdır, bırakın kadınları kedilere bile ev yapacak kadar şefkatlidir. Çocuklara yardımlar toplayan adeta kanatsız bir melektir.


Günlerden bir gün zavallı bir kadıncağız sokakta kocasından dayak yerken, kahramanımız kadını kurtarır.....o artık bir süperman olmuştur, ancak başına gelmeyen de kalmaz. Vahşi koca onu tehdit eder, kafasını gözünü yarar. Olsun önemli değildir, o bir kadını kurtarmıştır. Buraya kadar her şey çok güzel !


Gelelim hikayenin arka planına ; kahramanımızın kadın arkadaşlarından biri ile ufak bir alacak verecek meselesi vardır. Hayati bir miktar sanmayın, iyi bir marka çanta parası bile olamaz :) Borçlu kadın yoğun bakımdadır ve kahramanımızın bundan haberi vardır. Süperman ne yapar dersiniz ?  Özelliklerine bakarak, gidip kadını hastanede ziyaret ettiğini sanmış olabilirsiniz.......Ve işte yanıldınız !  


Hasta kadının kocasını arayarak, "ben hastalık falan anlamam, karının bana borcu var, hemen ödeyin" der. Kocanın haberi bile yoktur, derdi eşini yaşatabilmektir, ne olduğunu anlamaya çalışmak yerine, eşinin yanına koşar ve onun iyileşmesini bekler.


Kadın iyileştiğinde konuyu açar ve tüm detayları öğrenir. Şimdi gelelim kocaya, hiç de öyle bilgili biri değildir, çok okumaz, yazı yazmaz, hatta duygularını bile ifade etmekte zorlanır. "Karım" der... ne olduysa oldu, gel şu borcunu ödeyelim........ ve kadınına hastalığı süresince sahip çıkar, ancak süper adamın telefonu yüzünden o evlilik biter ! İlginç noktalardan biri de, süperman'in avukatı da, bir vakitler kız arkadaşını darp ettiği için gazeteler çıkmıştır :) 


Bugün işte bu entelektüel süperman yine sosyal medyada kadınlar gününü kutlarken ne derece samimi olabilir.  Bir kadını ölümüne tehdit etmiş niceleri işte bugün kendilerini bir kaç mesaj ve kutlamayla aklayabileceklerini mi sanıyorlar acaba diye merak etmeden duramıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder