2 Kasım 2015 Pazartesi

Kibir

Bir seçim daha bitti, %50 kırgın, geri kalanı ise mutlu ve zaferini kutluyor.

Kırgınlara sorularım var ? Ne bekliyordunuz ..........halkın cehaleti, çaresizliği ortada iken başkası olamazdı. Siz özgürlük, adalet, hakça paylaşım sorunlarına değinirken, halkımın bunları pek de umursamadığı ortaya çıktı.  Özgürlükten ne anladıklarını kendileri bile bilmiyor ! Düşünce özgürlüğü dediğinizi duyar gibiyim...........acaba düşünüyorlar mı ? Yoksa mahalle hocalarının anlattıkları din, onların düşünmesine engel mi ? Pek düşünüp kafa yorduklarını sanmıyorum, ne de olsa düşünmeye başladıklarında birileri çıkıp "kuranda böyle yazıyor" diyecek ve onlar da rahatlayacaklar. Nasıl olsa dinde bir kaşılığı bulundu, düşünmeye gerek yok ! Ayrıca beyin çoğunlukla kolayı seçer, dikkat edin insanlara gerçeği anlatmak zor, inanmak istediğine inandırmak her zaman kolaydır.

Sizler sağlıklı beslenme kaygısıyla kendi aranızda, organik, probiyotik, antiaging sıkıntıları yaşarken, onlar kendilerine bedava dağıtılan makarnaya şükrediyorlar ! Makarna varsa sorun yok, un varsa ekmek yapabilir, yağın bitkisel veya hayvansal olması da fark yaratmıyor. Öte yandan en son araştırmalardan biri, "yoksulluk ve zeka arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarıp, iyi beslenmeyen beyinler küçülüyor" diyor.......sizce bunu önemseyen kim ?  Araştırmanın meali "hacı sen fakirsen, iyi beslenemezsin, sadece karnın doyar ve asla bir üst basamağa çıkamazsın, o iyi üniversitelere senin çocuğun giremez " Sanırım buna da cevabın "kısmet değilmiş" olur !

Yolsuzluk var diyoruz !  Kimin umurunda ? Gördük ki, hiç takmıyorlar bunu :)  Beyin küçük rakamlarla uğraşmayı sever, nasıl hesap edeceğiz onca parayla memlekete hangi hizmetlerin gelebileceğini, zor iş ! Bırakın çalsınlar lakin siz sakın ola 5 kuruş para üstünü vermeyi unutmayın, hır çıkarır, bıçaklar falan, bulaşmayın !

Dikkat ediyorum bunları sorun yapan kişiler genelde iyi eğitimli ve ahlaklı insanlar. Zaten şartlarınız iyi, nerede olsanız iş bulursunuz. Bir kaç yabancı dil biliyorsunuz, ne yapar eder rahat yaşarsınız ! Başkalarının yerine hiç endişelenip kendinizi üzmeyiniz. Muhteşem sülümanı izleye izleye saray entrikalarına alıştılar, saray adabını öğrendiler........... bırakınız insanlar padişahım çok yaşa diyerek saray sahibi bir halk olmanın sefasını sürsünler, çekememezlik yapmayın lütfen ! Allah'ın acımadığına acımak kibirdir !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder